CrameFără categorieȘtiriVinuri

Premieră pe piața vinului din Republica Moldova: Trei crame vor scoate un vin comun!

Trei producători de vin din Republica Moldova – GOGU Winery, Casa Vinicolă Luca și Miniș Terrios  Wines pregătesc lansarea unui vin comun – o premieră absolută pe piața locală a vinului.

Contactat telefonic de SUPERVINURI.RO, Ilie Gogu, proprietar și vinificator al cramei GOGU Winery, ne-a precizat că este vorba de un cupaj roșu, gândit împreună de cei trei oenologi ai vinăriilor: trei soiuri diferite din trei regiuni diferite, maturat la stejar aproape doi ani. Un act de curaj, i-am spune!

Vinul este îmbuteliat, în momentul de față, la sticle de câte 1,5 litri, în ediție limitată de 2.730 de sticle și urmează să fie lansat. Nu știm însă exact când pentru că autorii lui vor să păstreze surpriza și la fel în ceea ce privește soiurile folosite.

“Suntem trei vinificatori din rândul Asociației Micilor Producători de Vinuri din Moldova. Suntem colegi și prieteni. Toți producem vinuri de autor de calitate înaltă. Având viziuni și gândire la fel, am decis să producem un  comun. Astfel, la distanță de 3 ani ideea s-a realizat. Fiecare am pregătit câte un vin care a fost maturat în baricuri de stejar aproape 2 ani,  le-am cupajat și le-am îmbuteliat acum. Suntem în căutarea unei denumiri pe care în curând o veți afla!” a declarat Ilie Gogu, pentru SUPERVINURI.RO.

Acesta ne-a promis că va reveni cu detalii despre numele vinului, cupajul folosit și momentul lansării lui cât de curând. “Azi vă pot da doar anumite răspunsuri.  Pe parcurs o să lansăm mai multe informații despre vin. Fiți cu ochii pe noi. Sperăm ca, în curând, să vă surprindem plăcut”, a mai precizat proprietarul cramei GOGU Winery.