Fără categorieȘtiriVinuri

GastroLab, premiat cu Best of Award of Excellence de Wine Spectator

GastroLab, gastro wine bar-ul din Piața Victoriei (Aviatorilor 8 A) , deschis la finalul anului 2018, se impune pe piața locală a conceptelor de acest gen din ce în ce mai mult. A fost inclus în ghidul de restaurante Gault and Millaut 2019 pentru România, iar recent a fost premiat de prestigioasa publicație americană Wine Spectator pentru lista sa de vinuri. (Din 1981, Wine Spectator, specializată în critica de vinuri și gastronomie, selectează anual restaurantele cu cele mai bune liste de vinuri).

Wine bar-ul aparține proprietarilor Balvanyos Resort și este manageriat de Zoltan Szabo, somelier și jurat la competiții de vin, cu vastă experiență în domeniul ospitalității, inclusiv peste hotare. Astfel că nu este de mirare că, deși nu de foarte mult timp deschis, se bucură de apreciere.

În ceea ce privește lista de vinuri, aceasta a ajuns de la peste 500 de etichete câte avea inițial, la 1000 de vinuri din România și de prin toate colțurile lumii. O vastă selecție este disponibilă și la pahar.

Dar pe lângă meniul de vinuri, GastroLab a devenit cunoscut și datorită evenimentelor tematice, degustărilor și conceptelor food and wine pairing pe care le organizează periodic – bine puse la punct și atractive.

Meniul de mâncare este și el bine gândit, cu inspirație din bucătăria din Ardeal, prezentat într-un mod  modern și inovativ. Iar asocierile mâncare – vin sunt o preocupare constantă a celor de aici, astfel încât orice client pretențios și/sau gurmand să aibă ce alege.

Iată și câteva exemple de preparate: sarmale de vită învelite în frunze de struguri, în sos de gulaș cu chipsuri de kale și cremă de mămăligă, jamon de mangaliţa cu dovleac copt, rucola și brânză de Horezu, file de păstrăv cu pilaf de linte cu legume și praz crocant. Acstora li se alătură o selecție vastă de fructe de mare proaspete, disponibile în zilele de final de săptămână.