ȘtiriVinuri

Premieră la Agrointeligența Show: Caii de la Letea Geneza Fetească Neagră 2018, exclusiv în Carrefour

Crama Via Viticola Sarica Niculițel va lansa, în exclusivitate, pentru rețeaua de magazine Carrefour România, o Fetească Neagră, în gama Caii de la Letea Geneza, vin disponibil de la sfârșitul acestei luni.

Anunțul a fost făcut, în premieră, joi, 9 iulie, la emisiunea Agrointeligența Show, care i-a avut ca invitați speciali pe Radu Gherman, Director Achiziții Lichide la Carrefour România și Alin Lăzărescu, General Manager Via Viticola Sarica Niculițel.

Feteasca Neagră Caii de la Letea Geneza se alătură celor două vinuri deja lansate de Via Viticola Sarica Niculițel în această gamă creată exclusiv pentru Carrefour: Chardonnay și Rose – cupaj de Pinot Noir, Syrah și Merlot –  și este cel de-al 11-lea vin alături de alte vinuri românești, disponibile doar în Carrefour România, prin programul “Deschidem Vinul Românesc”.

“Este o Fetească Neagră DOC Sarica Niculițel, an de recoltă 2018, maturată în baricuri de stejar franțuzesc 9 luni, în două etape și anume: 5 luni în baric nou, 4 luni în baric de a doua folosință. Avem o Fetească Neagră tip, care se remarcă prin fructuozitate –  vișine, prune uscate, zmeură, o intensitate colorantă care îl ridică la un nivel foarte sus, un alcool extrem de bine integrat chiar dacă are o concentrație de 14,7%”, l-a prezentat Alin Lăzărescu.  “Am vrut ca lemnul să îi acorde o susținere postgustului și să nu acopere fructul; vorbim de o corpolență peste medie, iar remanescența postgustativă este destul de intensă”, a mai precizat directorul general Via Viticola Sarica Niculițel.

“Când am luat decizia să punem pe piață acest vin, împreună cu producătorul, ne-am și asumat să așteptăm ca vinul să se rotunjească și taninii să fie mai plăcuți și mai rotunzi pentru că el, la momentul degustării, era un pic aspru. Dar acum se prezintă bine și credem că a lua acest vin și a-l păstra va aduce un spectacol”, a precizat Radu Gherman.

“Veti vedea pe partea finala gustativa, note de prune uscate si gem de prune care descriu exact acest soi. Este un vin bun care are un potențial de învechire de 4-5 ani lejer la sticlă”, a completat Alin Lăzărescu.

Astfel, mai avem puțin de așteptat până vom vedea această Fetească Negară îmbuteliată, la raft – cam două – trei săptămâni.

Făcând referire la proiectul “Deschidem Vinul Românesc”, Radu Gherman a precizat: “Ne interesează producătorii care au o oarecare notorietate în piață și constanță în calitate”,

Despre acest proiect, Radu Gherman a detaliat: “Încercăm să promovam producătorii mici și mijlocii din România și să aducem calitate în atentia clienților, astfel încât, atunci când aceștia vor să cumpere un vin, să aleagă să îl ia din Carrefour. Toți producătorii cuprinși în program au fost angrenați în degustări ca vinurile lor să fie cunoscute”.

Pentru că emisiunea a avut în centrul degustării cele trei sortimente Caii de la Letea Geneza, însoțite de preparate culinare, invitații noștri au subliniat și inițiativa Carrefour România de a promova vinul și produsele alimentare românești și asocierile dintre acestea.