ȘtiriVinuri

Crama Rasova a lansat gama Sur Mer – Pinot Gris, Sauvignon Blanc și Rose, vinuri semnate de Răzvan Macici

Rasova Sur Mer, cea mai proaspătă gamă de vinuri a Cramei Rasova, reunește un Pinot Gris, un Sauvignon Blanc și un Rose – cupaj de Fetească Neagră, Pinot Noir si Syrah, în părți aproximativ egale -, creații ale unuia dintre cei mai apreciați enologi români, Răzvan Macici.
“Este vorba despre un rebranding al gamei Premium de la Crama Rasova, care ilustrează localizarea cramei noastre și este expresia terroir-ului nostru: condiții de climă blânde și calde, incidența soarelui, vecinătatea Mării Negre și a Dunării. Crama Rasova își propune să aducă în atenția consumatorilor noi vinuri proaspete, fructate, minerale, expresive. Denumirea “Sur Mer” este inspirată de terminația localităților de pe Coasta de Azur“, a declarat, în premieră, pentru Supervinuri.Ro, Valentin Ceafalău, Brand Ambassador Crama Rasova.

Iată și descrierile celor trei vinuri:
Pinot Gris. Structura aromatică, stil modern. Culoare galben verzui strălucitoare. Arome din cele mai diverse, de la flori de salcâm, ceai verde, pere și caise confiate, la grepfruit și coajă de lămâie. O notă tonică de migdale amărui e puntea de legătură dintre partea olfactivă și gustul echilibrat, amplu, suculent. Relația dintre aciditatea citrică, mineralitatea ușor sărată și tentele fructate îi conferă o ținută energică, dar și o consistență și o rotunjime gustativă bună. Finalul fructat și proaspăt reduce, în prim planul aromatic, note de nectarine și mere, cu senzații ușor aprinse, condimentate, dar și atingeri minerale. 13,7 vol. alc. Temperatură de servire: 10-12 grade C. Asocieri gastronomice: pui, pește, brânzeturi, aperitive.

Sauvignon Blanc. Un Sauvignon Blanc dobrogean, cu o expresie aromatică bine conturată și tipicitate pronunțată. Arome dominate de flori de soc și ardei verde, cu tente suave de pepene galben și piersică coaptă. Gust crocant, răcoritor, aciditate precisă și îndrăzneață, ce amintește de citrice coapte, în special, grepfruit și mere roșii dulci, cu tonuri secundare de ierburi aromatice. Postgust lung și proaspăt cu tente de citrice și fructe galbene, amnplificate de unele note condimentate, dar și de o componentă minerală ușor salină. 12, 8 vol.alc. Temperatură de servire: 10-12  grade C. Asocieri culinare: fructe de mare, pește, pui, mâncare asiatică.

Rose. Fetească Neagră 37%, Pinot Noir 32%,  Syrah 31%. Culoare roz pal strălucitoare, arome de fructe roșii proaspete, citrice și flori de primăvară. Pariază pe mix-ul dintre notele “vaporoase” de fructe roșii și mineralitatea salină pronunțată, combinând comnplexitatea cu prospețimea. Aduce laolaltă arome de zmeură, căpșune și mure cu note de grepfruit și ierburi aromate. Gustativ, este rotund, prietenos și consistent cu tente suculente de fructe roșii, aciditate revigorantă și mineralitate salină, mai ales pe final.  Un rose energic și intens, cu expresie fructată și accente mineral-condimentate. 13, 3 vol.alc. Temperatură de servire: 10-12 grade C. Asocieri gastronomice: pește, fructe de mare, pui, legume.

Gama Sur Mer a fost prezentată, pentru prima oară, la evenimentul AER, organizat chiar la crama din Cernavodă, la sfârșitul lunii iunie – un brand de “party – festival”, i-aș spune, apreciat în lumea pasionaților de vin și nu numai, cu componente de socializare, lifestyle și educație.

Ulterior, vinurile au fost degustate de invitații petrecerii de lansare a hotelului Novum by The Sea din Olimp.

Iar joia aceasta, vinurile din noua gamă le vor fi prezentate și brașovenilor, alături de alte vinuri ale Cramei Rasova, la restaurantul Casa Hirscher, în cadrul unei incursiuni gastro oenologice, cu accente de fine dininig. Iată și meniul serii:

Craft alb * Anghila unagi no Kkabayaki cu bisque de homar, icre de Manciuria și piure de țelină
Sur Mer Pinot Gris * Brânzeturi fine italienești, cu fructe și nuci
Sur Mer Sauvignon Blanc * Black Tiger, cartof afumat și trufe
Nud Alb * Burete de alge cu somon fume, halloumi prăjit, pere caramelizate și legume tempura
Sur Mer Rose * File de barbun cu Pak Choi, spumă de lămâie și șampanie
Imperfect Rose * Confit de rață cu chutney de ceapă
Tortuga Roșu * Mousse au Chocolat dulce-picant.
Meniu: 150 lei / pers.