Concurs de vinuriȘtiriVinuri

Crama Villa Vinèa a câștigat 5 medalii de aur și 2 de argint la IWCB TeleVINARIUM 2020

Crama transilvăneană Villa Vinèa din județul Mureș a obținut 5 medalii de aur și 2 de argint, în cadrul International Wine Contest Bucharest TeleVINARIUM 2020, una dintre cele mai prestigioase competiții de profil din Europa de Est.

Având în vedere contextul pandemic și limitările aferente, cea de-a XVII-a ediție a concursului s-a desfășurat online, dezbaterile și alegerea câștigătorilor făcându-se prin intermediul unei platforme dedicate, ceea ce a reprezentat o premieră în lumea vinurilor.

În baza punctajelor alocate, au fost acordate în total 270 de medalii: 4 Mari Medalii de Aur (92 – 100 de puncte), 206 Medalii de Aur (85 – 91,9 puncte) și 60 de Medalii de Argint (84,5-84,9 puncte).

În total, au fost înscrise 853 de probe, din 12 țări, care au fost evaluate de juriu internațional, format din specialiști din România, Croaţia, Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Moldova, Olanda, Elveţia și Marea Britanie. 4 Maeștri ai Vinului au fost implicați în organizarea TeleVINARIUM 2020.

Vinuri premiate Villa Vinèa

Medalii de aur
Villa Vinèa Contessa, 2016 – cupaj de Muscat Ottonel, Gewürztraminer, Kerner
Villa Vinèa Diamant Selection, 2018 – cupaj de Fetească Albă, Fetească Regală
Villa Vinèa Rosé, 2019 – Pinot Noir
Villa Vinèa Rubin Selection, 2016 – cupaj de Merlot, Zweigelt, Fetească Neagră
Villa Vinèa Kerner Selection, 2018
Medalii de argint
Villa Vinèa Cuvée Celést, 2015 – cupaj de Fetească Regală, Riesling de Rhin, Pinot Noir
Villa Vinèa  Gewürztraminer Selection, 2018

“Le mulțumesc organizatorilor IWCB TeleVINARIUM pentru eforturile depuse în a organiza primul concurs de vinuri ce s-a desfășurat integral online și îi felicit pentru această a XVII-a ediție. Suntem mândri că, și în 2020, Villa Vinèa este una dintre cele mai premiate crame românești și că dedicarea și pasiunea echipei noastre sunt, din nou, răsplătite. Medaliile primite ne motivează și ne determină să menținem ștacheta sus. Rămânem fideli angajamentului nostru de a crea cel mai bun vin alb, aromatic, din România și de a promova Valea Târnavelor, o zonă viticolă, frumoasă, rafinată, care poate concura oricând cu regiuni consacrate”, a declarat Mircea Matei, Director General Villa Vinèa.

Diplomă pentru Diamant Selection, 2018

În plus, FIJEV (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Vin) a premiat vinurile românești din soiuri locale, care au înregistrat punctajele cele mai mari din competiție și a acordat cramei Villa Vinèa încă o diplomă, pentru Diamant Selection, 2018, Fetească Albă, Fetească Regală.

“Diamant Selection este un cupaj care necesită extrem de multă atenție și dăruire, deoarece implică vinificarea separată a celor două soiuri – Feteasca Albă și cea Regală -, două fermentări – alcoolică și malolactică -, realizate în butoaie de stejar, iar, la final, îmbinarea rezultatelor. Vorbim de multă muncă, dar și de un vin de o calitate înaltă, o expresie elegantă, a terroirului transilvănean și a pasiunii noastre pentru lucrurile bine făcute”, a precizat Misi Denes, oenolog al cramei.