EvenimenteIMPORTANT

Producătorii de vin s-au întâlnit cu premierul Orban și ministrul Agriculturii. Scopul: găsirea unor soluții de sprijin!

Reprezentanții domeniului viticol, discuții la guvern privind identificarea unor măsuri de sprijin! Având în vedere că sectorul vitivinicol se numără printre sectoarele din România grav afectate de criza COVID-19, marți – 16 iunie, a avut loc la guvern o întâlnire între premierul Ludovic Orban, ministrul Agriculturii Adrian Oros și reprezentanți ai sectorului pentru a identifica măsurile de sprijin pentru viticultură, domeniu dinamic din punctul de vedere al dezvoltării la nivel național.

Claudiu Necșulescu, președintele Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole (ONIV)

”Discuțiile au vizat identificarea măsurilor de sprijin pentru viticultură, domeniu dinamic din punctul de vedere al dezvoltării la nivel național. Au fost avute în vedere următoarele direcții: accesul sectorului la finanțare europeană, eligibilitate pentru programul IMM Invest și includerea sectorului între cele care beneficiază de măsuri active pentru acoperirea costurilor cu forța de muncă, respectiv acoperirea unei părți a salariilor din fonduri bugetare.

În cadrul întâlnirii, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a precizat că a făcut demersuri la nivel european pentru a găsi soluții care să ajute viticultura să depășească situația critică în care se află în acest moment.

Prim-ministrul Ludovic Orban a arătat disponibilitate pentru a aplica măsurile viabile de susținere a tuturor sectoarelor economice afectate de criza sanitară.

Atât reprezentanții guvernamentali, cât și cei ai sectorului viticol au convenit că este nevoie de o mai bună promovare a produselor românești pe plan extern, urmând ca dialogul să continue și sub acest aspect”, au comunicat, după întâlnire, oficialii Guvernului.