Fără categorieIMPORTANTPodgoriiSoluții BASFȘtiri

Beneficiile fungicidului Cabrio® Top pentru cultura de viță de vie

Perioada următoare este una dificilă pentru viticultori. Majoritatea bolilor viței de vie încep să își facă apariția în aceste săptămâni. Una dintre soluțiile propuse de BASF pentru protecția viței de vie este fungicidul Cabrio® Top.

Este un produs cu spectru larg de combatere, fiind capabil să acopere o plajă largă de boli precum putregaiul negru, mana, făinarea, excorioza. Protecția este asigurată prin acțiunea a două substanțe active cu rol complementar: 5% piraclostrobin și 55% metiram.

Mișcarea translaminară și sistemia locală au rol esențial în asigurarea unei protecții uniforme a plantei.

Eliberarea treptată a substanțelor active face ca produsul Cabrio® Top să aibă și o rezistență excelentă la spălare, ajutând la obținerea unui efect de durată. Chiar dacă fungicidul se poate folosi pe toată perioada de sensibilitate a viței de vie față de bolile amintite mai sus, recomandarea producătorului este ca el să se aplice preventiv, mai ales în stadiile din perioada înfloritului, până în momentul creșterii boabelor.

Produsul se aplică în doza de 1.5 – 2 kg/ha, păstrând 14 zile de pauză între tratamente. Intervalul se poate micșora și la 10-12 zile, dacă presiunea de infecție este foarte mare. În cadrul unui tratament, Cabrio® Top se poate amesteca și cu alte fungicide, insecticide sau îngrășăminte foliare.

Cabrio® Top oferă beneficii suplimentare

Un mare avantaj al Cabrio® Top, față de alte fungicide similare îl reprezintă tehnologia AgCelence®. Grație acesteia, produsul oferă viței de vie și efecte fiziologice, de vitalizare. Produsul influențează în mod pozitiv procesele fiziologice ale plantei și asigură o recuperare mai rapidă și mai bună după momente dificile sau acțiunea factorilor de stres.

Concret, Cabrio® Top ajută la reducerea transpirației plantei, creșterea fotosintezei și reducerea producției de etilenă. Scăderea producției acestui fitohormon este responsabilă pentru efectul de înverzire și creșterea nivelului de clorofilă. Îmbătrânirea viței de vie este întârziată, procesul de fotosinteză este intensificat și prelugit, asigurându-se în final premisele necesare unei producții sporite, de calitate mai bună. Fiind o prezență constantă în schemele de tratamente ale unora dintre cele mai mari plantații de viță de vie din România, fungicidul Cabrio® Top este ușor de folosit, eficient și recomandat de viticultorii de top din țară. Află mai multe detalii despre produs aici.