Fără categorieȘtiri

Cotnari a donat 50.000 de lei Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi pentru achiziția de echipamente de protecție

Compania vini-viticolă Cotnari a donat 50.000 de lei Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie, a anunţat managerul spitalului, citat de Ziarul Financiar.

„E surpriza bună a zilei de astăzi (n. r. vineri). Spun asta pentru că nu am mai primit donaţii de la firme private care se ocupă cu totul şi cu totul altceva decât domeniul medical. A venit de această dată în întâmpinarea nevoilor noastre, pentru că Spitalul de Boli Infecţioase este o unitate medicală care până acum nu a avut probleme, dar în condiţiile izbucnirii acestei pandemii am avut un consum deosebit de mare, din punct de vedere financiar, pentru dezinfectanţi şi materiale sanitare şi de protecţie”, a declarat, vineri, Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

„În aceste condiţii o astfel de sumă ne ajută să ne păstrăm echilibrul şi să putem în continuare să cumpărăm astfel de materiale în special pentru protecţia personalului şi, implicit, binele pacienţilor. Pacienţilor ca să le fie bine trebuie să fie un personal care trebuie să aibă o stare de sănătate bună, măcar să nu fie bolnav”, a adăugat managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Din această sumă vor fi achiziţionate materiale de protecţie şi dezinfectanţi.

„Este vorba de măşti, de ochelari, combinezoane, cizmuliţe de unică ultilizare, mănuşi şi dezinfectanţi. Bineînţeles, materiale sanitare, mă refer la catetere pentru pacienţii gravi şi tot ce se foloseşte în activitatea medicală”, a explicat Carmen Dorobăţ.

Decizia de a dona această sumă a fost luată de reprezentanţii companiei Cotnari în cursul zilei de vineri.

„Noi dacă suntem mai norocoşi considerăm că trebuie să îi ajutăm pe alţii. Suma poate fi mare pentru unii, pentru alţii poate e mică. Noi doar am vrut să ajutăm spitalul în vederea cumpărării de materiale şi dezinfectanţi. România trece printr-o criză cum nu a mai avut până acum. Noi ne bucurăm dacă putem să ajutăm să salvăm sau să prelungim viaţa altor semeni”, a declarat Constantin Deleanu, preşedintele companiei.