Concurs de vinuriFără categorieIMPORTANT

Povești cu vinuri românești. Un concurs deja cu tradiție!

Unul dintre cele mai respectate concursuri de vin din țara noastră, ”Povești cu vinuri românești” se apropie cu pași repezi de startul celei de-a 5-a ediții. Competiția este organizată de compania BASF Agricultural Solutions România în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România. Concursul de vinuri se adresează producătorilor mici și mijlocii, cu suprafețe de viță de vie mai mici de 100 de hectare și pune la bătaie trei mari premii, în valoare de 5.000 de euro fiecare.

Sunt oameni care apreciază acest concurs drept singurul din România care oferă un premiu tangibil câștigătorilor. E considerat cel mai important concurs prin faptul că are o acoperire națională, putând participa fermieri din toate podgoriile și zonele viticole din România. Totodată e un concurs care le dă posibilitatea viticultorilor să afle care e nivelul calității vinurilor în momentul în care participă la concurs, fără ca asta să implice vreun cost sau condiții impuse pentru ei”, explică Robert Băicoianu, Director de vânzări culturi horticole BASF și unul dintre inițiatorii acestui concurs.

De-a lungul celor patru ediții anterioare, degustătorii experți din juriul ADAR au evaluat peste 1000 de probe de vin, au oferit celor interesați sfaturi despre cum să își crească calitatea produsului finit, iar specialiștii BASF Agricultural Solutions au venit cu sugestii și tehnologii noi pentru protecția viței de vie, astfel ca viticultorii să poată pleca cu informații noi și utile pentru culturile lor.

Vezi cum s-au desfășurat edițiile anterioare ”Povești cu vinuri românești”

Calificarea în finală și câștigarea concursului ”Povești cu vinuri românești” nu are doar beneficiul marelui premiu de 5.000 de euro. Viticultorul sau crama câștigătoare beneficiază implicit de creșterea masivă a notorietății vinului său, iar asta se traduce în vânzări mai mari.

Mulți dintre câștigătorii concursului nostru de vinuri au epuizat nesperat de repede stocurile de vin. Alții au fost încântați să primească comenzi din partea consumatorilor și retailerilor care au intrat în posesia cataloagelor de vinuri editate de BASF. I-au găsit acolo, i-au contactat pentru comenzi. În plus, medalia de concurs și însemnele ONVV pe care vinurile câștigătoare au dreptul să le includă pe etichetă contribuie la creșterea încrederii consumatorilor în calitatea vinurilor pe care aceștia le produc”, mai spune Robert Băicoianu.

Vrei să participi și tu la concursul național ”Povești cu vinuri românești”? Dacă ai sub 100 ha de viță de vie, iar vinul (alb, roșu sau roze) a fost produs în ultimii trei ani îl poți înscrie gratuit în concurs. Detalii despre modalitatea de participare găsești pe pagina oficială a acestui concurs de vinuri.

Producătorii sau importatorii interesați să intre în concursul vinurilor ”la cutie” s-au putut înscrie în competiție până la data de 31 ianuarie, iar data limită pentru primirea probelor pentru ediția de anul acesta a fost 7 februarie 2020.

Recomandare pentru proprietarii de podgorii și specialiștii în cultura viței-de-vie: Consultați AICI tehnologia de top pentru protecția plantelor, recomandată de Agrointeligența SuperVinuri!