Concurs de vinuriEvenimenteȘtiri

Concursul Național Vin Bag-in-Box 2021 – câștigătorii. Cramele Recaș, cel mai mare punctaj pentru un vin alb la cutie!

Câștigătorii Concursului Național Vin Bag-in-Box, ediția a V-a! Pe data de 16 februarie, la București, în cadrul restaurantului La Mama, de la Muzeul Național al Țăranului Român, în urma deliberării, juriul 1, format din patru comisii, a hotărât acordarea unui număr de 34 de medalii pentru Cel mai bun vin Bag-in-Box, iar juriul 2, constituit din consumatori și pasionaţi de vin, au desemnat cei 3 câștigători ai distincției Cel mai popular vin bag-in-box.

În total, anul acesta, au fost înscrise în concursul organizat de Azoc Star SRL, în parteneriat cu Smurfit Kappa Bag-in-Box (Franța) și VITOP (Italia), 149 de vinuri, dintre care 74 albe, 30 roze si 45 rosii).

Pentru a preveni răspândirea COVID-19, organizatorii au luat măsuri suplimentare de protecție: locația a fost exclusivă pentru eveniment, fiecare comisie a fost limitată la maxim 6 membri, mesele de lucru ale comisiilor au fost distanțate la minim 2 metri, personalul și organizatorii au purtat măști medicale de protecție, iar la intrarea în locație au fost puse la dispoziția tuturor măști medicale de protecție, mănuși de unică folosință, teste antigen și gel dezinfectant.

Juriul 1, compus din oenologi, membri ADAR, profesori universitari, somelieri, bloggeri, vloggeri, jurnaliști și comercianți de vin, a început degustarea celor 149 de vinuri înregistrate in concurs la ora 09:00 și au decis ca 34 de vinuri să primeasca distincția Cel mai bun vin bag-in-box. Juriul a fost format din patru comisii, cu următorii președinți:

– Președinte Comisia 1: Cătălin Păduraru
– Președinte Comisia 2: Horia Hasnas
– Președinte Comisia 3: Marian Timofti
– Președinte Comisia 4: Sergiu Nedelea

Juriul 2, format în special din iubitori și pasionați de vin, a început degustarea celor 34 de vinuri selectare de Juriul 1, la ora 16:00. Au fost în total 17 membri care au degustat toate probele și au desemnat trei vinuri pentru distincția Cel mai popular vin bag-in-box.

Câștigătorii Concursului Național Vin Bag-in-Box

Dintre cele 13 vinuri albe declarate câștigătoare, cel mai mare punctaj a fost obținut de o Feteasca Regală, demisec, VARIETAL, din 2019, la 3 litri, de la Cramele Recaș, Schwaben Wein Bib.

Cel mai popular vin alb bag-in-box a fost desemnat Chardonnay, demidulce, I.G. Dealurile Transilvaniei, la 10 litri, de la Jidvei, Drăgălașe Păhărele.

Dintre cele 10 vinuri roze declarate câștigătoare, cel mai mare punctaj a fost obținut de o Băbească Negră Roze, sec, I.G. Dealu Bujorului, 2020, la 3 litri, de a SCDVV Bujoru.

Cel mai popular vin roze la bag-in-box a fost ales un Rose (50% Merlot plus 50% Syrah), VM demisec, la 10 litri, de la Via Viticola.

Dintre cele 11 vinuri roșii declarate câștigătoare, cel mai mare punctaj a fost obținut de un Merlot demisec, VARIETAL, Ddin 2019, la 3 litri, de la Cramele Recaș, Schwaben Wein Bib.

Cel mai popular vin roșu a fost desemnat BIB Premium, la 10 litri, Cabernet Sauvignon, VM sec, de la Via Viticola.

Vinurile care au avut cele mai bune note (13 albe, 10 roze și 11 rosii) vor fi primi diplomă și trofeu cu distincția Cel mai bun vin bag-in-box. Primele vor primi trofeu cu AUR. De asemenea, primele vinuri din categoria Cel mai popular vin bag-in-box vor primi trofeu cu aur.