Fără categorieȘtiri

FOTO. Cricova Pastoral, un vin sfințit de Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove

VEZI GALERIA | 6 POZE

În preajma Sărbătorilor Pascale, în cramele producătorului de vinuri Cricova din Republica Moldova a avut loc un eveniment devenit deja tradiție. Vinul Pastoral a fost sfințit Înaltpreasfințitul Mitropolit al Moldovei Vladimir, slujba fiind oficiată în prezența invitaților și a angajaților Combinatului de vinuri Cricova.

”Continuăm frumosul obicei pascal și vă aducem, în ajunul Sfintelor sărbători de Paști, vin pastoral Sfințit de Înaltpreasfințitul Mitropolit al Moldovei Vladimir”, au anunțat pe pagina de Facebook oficialii de la Crama Cricova.

De un roșu rubiniu intens, vinul Pastoral de la Cricova este demidulce, obţinut exclusiv din struguri Cabernet Sauvignon culeşi manual la maturitate deplină din sudul şi centrul Republicii Moldova. De precizat că producătul deține o suprafață de 105 de hectare de plantații de Cabernet-Sauvignon, majoritatea în zona de sud a Republicii Moldova (zona Valul lui Traian), dar și în zona centrală (Codru) – 10,50 ha.

”Sortimentul este inspirat de vinul folosit în vechile ritualuri din temple şi biserici, cunoscut pentru beneficiile sale curative”, arată producătorul, recomandarea de pairing a vinului fiind cu deserturi sau gustări dulci.

Temperatura optimă de servire pentru Pastoral Cricova este de 16-18°C. Vinul cu 16% alcool se comercializează atât la sticlă de 750 ml, cât și la bag-in-box de doi litri.