CrameȘtiri

THE ICONIC ESTATE – noua entitate ALEXANDRION Group reunește vinurile de la CRAMELE HALEWOOD

Nawaf Salameh proprietar Alexandrion
Nawaf Salameh a fondat Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi alcoolice din România

The Iconic Estate – o decizie de repoziționare pe piață a ultimelor achiziții din cadrul Alexandrion Group, companie fondată în urmă cu peste două decenii de către cunoscutul afacerist Nawaf Salameh. Noua entitate a fost înființată special pentru a reuni portofoliul de vinuri preluat anul trecut prin achiziția Halewood Wines and Spirits Romania.

Producătorul şi distribuitorul de vinuri şi băuturi alcoolice Alexandrion Group a anunțat că în urmă câteva zile că a reunit cele şase firme achiziţionate în iunie 2018 prin preluarea Halewood Wines and Spirits România, sub denumirea The Iconic Estate.

“În iunie 2018, șase noi companii au intrat în portofoliul Alexandrion Group prin achiziția Halewood Wines and Spirits Romania. Acum ele reprezintă o nouă entitate, de sine stătătoare în cadrul grupului, sub numele de The Iconic Estate”, este anunțul făcut de Alexandrion Group.

The Iconic Estate deține instalații de producție și depozitare, linii de îmbuteliere pentru vinuri liniștite și spumante, depozit cu temperatură controlată și pivnițe subterane. Vinăria din Tohani, Gura Vadului, este una dintre cele mai mari pivnițe din regiunea Dealu Mare, cu o capacitate de procesare de 5.000 tone de struguri pe an, fiind produse aproximativ 3,6 milioane de litri anual, reprezentând 5 milioane de sticle.

An de an, vinurile produse au fost premiate în diverse competiții internaționale, cea mai de notabilă fiind cea pentru primul producător român medaliat cu aur, pentru Prahova Valley Special Reserve Pinot Noir 1999 la Concours Mondial de Bruxelles în anul 2002.

Deținător a peste 255 ha de podgorii într-una dintre cele mai fertile regiuni viticole din România – Dealu Mare, The Iconic Estate vinde vinurile sale în mai mult de 40 de țări din întreaga lume și a devenit cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România: aproximativ 40% din producția anuală este vândută în străinătate, principalele piețe de export fiind: ​​Marea Britanie, Estonia, Germania, Letonia, Polonia, Belgia, Luxemburg, Olanda, Danemarca, SUA, Republica Cehă, Israel, Japonia, China, Thailanda, Singapore, Taiwan, Mexic, Finlanda etc .

Pivnițele Rhein & CIE Azuga, parte din The Iconic Estate reprezintă cea mai veche locaţie unde se produce, fără întrerupere de la înființare (1892) și până în prezent vinul spumant după metoda tradițională – metoda Champenoise.

Din portofoliul The Iconic Estate fac parte următoarele vinuri: Rhein Extra, Hyperion, Neptunus, Kronos, Rhea, Theia, Colina Piatra Albă, Byzantium, Prahova Valley, Floare de Lună, Floarea Soarelui, La Umbra.