EvenimenteFără categorieVinuri

Licitație de vinuri în Capitală, organizată de Artmark

Licitație de vinuri organizată de Artmark, în Capitală

O licitație de vinuri organizată de Artmark a avut loc marți, 5 februarie, la Palatul Cesianu-Racoviță din Capitală. Cel mai bine cotat vin al sesiunii, un Domaine de la Romanée-Conti, din 1998, a avut un preţ de pornire de 13.500 de euro, însă nu a fost adjudecat.

Vinul Promontory, Napa Valley, produs pe proprietatea californiană a lui Bill Harlan, a fost adjudecat la preţul de pornire de 1.200 euro.

Dintr-o selecţie din 3 colecții bucureștene de vinuri, cel mai bine vândut lot a fost un butoi de Flamboyant, Davino, 2017, care a fost adjudecat pentru 5.000 de euro. Vinul va fi îmbuteliat în următoarele luni, iar butoiul gol este oferit cumpărătorului alături de cele 230 de sticle. Sticlele vor fi o ediţie limitată, marcate cu numele persoanei care a achiziţionat lotul.

De asemenea, conform Agerpres, a fost cumpărată o întreagă bibliotecă de vinuri la suma de 3.250 de euro. Colecţia cuprinde o selecţie de 206 vinuri din Italia, din anii ’60 – ’90: Mario Pezzi, Pasqua, Sartori etc.

O primă reacție după eveniment i-a aparținut Mirelei Mateescu, fondatorul VinOriunde, dar și cea care a prezentat vinurile și ofertele participante la licitație: “A fost o seară incendiară la pupitrul Artmark. Vinuri de colecție, châteaux-uri de renume din Bordeaux, Napa Valley, Australia (am avut Opus One, Penfolds, colecții impresionante din Italia și Spania). A fost wow. Cu mare drag am #djudecat și cele 230 de sticle de Flamboyant 2017 pe care Davino le va îmbutelia în martie special pentru norocosul licitator”, a scris Mirela Mateescu după eveniment, pe pagina sa de Facebook.