ȘtiriVinuri

Americanii, în topul consumatorilor de vin

Consum vin SUA
Sursa foto: Dianearbis

Pentru al 23-ea an consecutiv, Statele Unite sunt lider mondial la categoria volum de vin consumat, arată un studiu Vinexpo/IWSR. Studiul cuprinde şi previziunile de consum ale pieţei americane până în 2021.

Un trend ascendent

Cercetarea arată că, în următorii ani, consumul de vin în SUA va continua trendul ascendent. Până în 2021, vânzările americane de vinuri liniştite şi efervescente ar trebui să atingă valoarea de 45 miliarde USD, pentru o piaţă mondială estimată la 224 miliarde USD. Studiul estimează că producţia de vinuri locale va creşte, la fel şi importurile. Printre ţările care exportă cu precădere în SUA se numără Italia, Australia, Franţa, Chile, Argentina şi Noua Zeelandă. Se prevede că, în următorii ani, Noua Zeelandă va fi cea mai performantă în privinţa exporturilor americane, urmată de Franţa.

O piaţă bună pentru efervescente

Consumul american de vinuri efervescente va creşte şi el cu aproximativ 6 % pe an, până în 2021. Spre comparaţie, la nivel mondial consumul de efervescente, în aceeaşi perioadă, va creşte cu 2 %. Statele Unite reprezintă, la ora actuală, a patra piaţă consumatoare de vinuri efervescente, iar consumul ar trebui să îl depăşească pe cel al Franţei în intervalul de prognoză. Consumul de prosecco va creşte cu precădere, arată estimările. Studiul arată că SUA vor depăşi Germania la nivelul volumelor importate şi se vor plasa pe locul al treilea în lume la capitolul consum de prosecco – imediat după Italia şi Marea Britanie.