Știri

OSR 2011 are o nouă conducere

Marian Timofti (stanga) i-a predat sefia OSR 2011 lui Andrei Orbesteanu (dreapta)

Somelierul Andrei Orbeșteanu a fost ales de către Adunarea Generală a Organizației Somelierilor din România 2011 drept nou președinte al asociației, cu un mandat de patru ani. Fondatorul OSR, Marian Timofti, aflat la capătul celor două mandate de președinte permise de regulamentul organizației, a fost numit președinte de onoare, iar principalul contracandidat al lui Andrei Orbeșteanu, Istvan Pentek, a fost ales drept vicepreședinte al regiunii Muntenia.

Membrii OSR au ales, de asemenea, și câte un vicepreședinte pentru fiecare regiune geografică, pentru a ușura comunicarea cu membrii din teritoriu: Daniel Haidarli (Moldova), Daniel Ispas (Oltenia), Gabriel Horneț (Dobrogea), Dan Bichir (Transilvania – Centru) și Mihai Tritean (Transilvania – Nord-Vest).

Înființată în urmă cu opt ani, Organizația Somelierilor din România 2011 își propune consolidarea breslei, promovarea culturii oenologice și a consumului responsabil de vin, precum și formarea de profesioniști ai vinului în rândul angajaților din restaurante și hoteluri.