IMPORTANTȘtiri

Marinela V. Ardelean a lansat Cartea Vinurilor Românești (III). Volumul se găsește în librării!

Cartea vinurilor romanesti

Cel de-al treilea volum Cartea Vinurilor Românești / The Wine Book of Romania, semnat de criticul de vinuri Marinela V. Ardealean, a fost lansat și se găsește deja în librăriile ”faine” din toată țara, așa cum îi place autoarei să spună. Volumul 3 al singurului ghid biligv pentru vinurile autotohnone a apărut la editura Humanitas și poate fi comandat și de pe site-ul festivalului RO-Wine – www.romaniawinefestival.com/ro/wine-book/

Până pe 31 decembrie, la cumpărarea cărții direct de la site, Marinela V. Ardelean s-a gândit să le facă un cadou celor care se gândesc în această perioadă la vinul românesc și promovarea lui. Astfel, pentru fiecare volum comandat, cei care îl cumpără vor primi Cartea Vinurilor Românești însoțită de unul dintre vinurile prezentate în noua ediție.

„Întotdeauna am zis că teoria fără puțină practică nu este suficientă, așadar pentru a însoți lectura, spun eu, cât se poate de inspirantă a acestui volum am propus în parteneriat cu câțiva producători de vinuri din România ca împreună cu un volum achiziționat până pe data de 31 decembrie a acestui an să oferim și o sticlă de vin care se regăsește în acest volum”, a declarat Marinela V. Ardelean.

Volumul, apărut la editura Humanitas și postfațat de Andrei Pleșu, poate fi găsit și în librăriile Cărturești și Humanitas. “Mulțumim mult editurii Humanitas pentru calaborare pentru că nu este ușor să editezi un volum despre vinuri, neavând neapărat atât de multă experiență și istorie în acest sens, cu siguranță sunt cărți despre vinuri, și au fost dintotdeauna, dar nu atât de multe pe cât industria vinului ar putea să ofere. Avem o industrie foarte generoasă… The Wine Book of Romania este un volum care se regăsește începând din această săptămână în toate librăriile faine din România, în mod deosebit Cărturești, Humanitas și bineînțeles și la noi la site. Apelați cu încredere pentru un autograf, pentru încredere, pentru un pachet cadou care poate să fie însoțit de un vin și chiar de ce nu de un Vinars Brâncoveanu”, a mai spus Marinela V. Ardelean care recent a devenit ambasadoarea vinars Brâncoveanu XO.

Autoarea cărții a ținut să precizeze că promovarea vinurilor românești prin intermediul acestei cărți este una exclusiv privată: “Este o promovare privată, nu este implicat statul deloc, nici măcar producătorul decât prin bunăvoința de a ne pune la dispoziție vinurile și de a accepta să fie în această carte. Producătorul nu plătește ca să fie în carte, nici măcar cu o pagină de publicitate, ceea ce dorește să crediteze și mai mult calitatea și neutralitatea în realizarea acestui volum”.

În ajunul Crăciunului, Marinela V. Ardelean va fi invitata lui Cristian Grețcu la emisiunea Supervinuri.ro – VIN LA VORBĂ! În premieră, autoarea a lansat într-un mod inedit noul său volum, a treia ediție ”Cartea Vinurilor Românești / The Wine Book of Romania”.