Știri

8 MARI MEDALII pentru vinurile românești din concursul Bachus

Concursul  Național de Vinuri Bachus, desfășurat în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului Bachus, sub patronajul Consiliului Județean Vrancea, și-a desemnat astăzi câștigătorii. În mod surprinzător, deși participarea producătorilor de vin a fost mai redusă decât în anii trecuți, participanții au doborât recordul de mari medalii de până acum – nu mai puțin de 8 vinuri au fost aprecite de către juriul concursului ca meritând mai mult de 92 de puncte.

Câștigători ai marilor medali au fost: Casa Panciu, pentru Sauvignon Blanc și Fetească Neagră, ambele din 2017, Vincon Vrancea, cu Tămâioasa românească 2017,  Agricola Bucium, cu un vin de colecție, un Muscat Ottonel din 2014, Crama Viișoara, pentru un Muscat Ottonel 2017, Lacerta Winery, pentru Cabernet sauvignon 2014, Domeniile Blaga, pentru Syrah 2016 și Daniels Wine, pentru Fetească neagră 2017.

Au construit un palmares impresionant de medalii – din totalul de 210 (8 mari medalii, 85 de medalii de aur și 117 de argint) Casa Panciu, Crama Gârboiu, Crama La Salina, Jidvei, Domeniile Boieru, Senator Wines și Casa Olteanu.