Evenimente

London Wine Fair 2019. Ce producători români participă la eveniment

Un număr de unsprezece companii care produc şi exportă vin românesc participă, începând de astăzi, luni – 20 mai, la Târgul de Vinuri de la Londra (London Wine Fair), informează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA). Marea Britanie reprezintă principala piaţă de export pentru vinurile produse în România, deţinând locul 1 în 2018, cu o pondere de 25% din totalul exporturilor.

Ce producători români de vin participă la London Wine Fair

Firmele româneşti expozante la London Wine Fair (20-22 mai), reunite sub brandul ”Wines of Romania”, sunt Agricola Girueta (Domeniul Drăgaşi), Domeniile Dropia, Viti-Pomicola Sâmbureşti, Zarea, Ch. Pietrosaratii, Crama Ceptura, Domeniul Coroanei Segarcea, Jidvei – Filiala Alba, Ostrovit, The Iconic Estate şi Vitis Metamorfosis, notează MMACA.

Participarea românească la evenimentul expoziţional de la Londra a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin Programul de Promovare a Exportului pe anul 2019, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România (APEV). Participarea beneficiază de o finanţare de 589.382 lei.

London Wine Fair, un eveniment de referință

London Wine Fair reprezintă un târg de referinţă pentru sectorul de vinuri, cu un înalt grad de internaţionalizare, la care vor fi prezenţi importatori din SUA, ţările scandinave sau Benelux, astfel încât evenimentul este unul de interes pentru firmele româneşti care doresc să-şi majoreze exporturile pe aceste pieţe. Peste 14.000 de profesionişti sunt aşteptaţi la ediţia din acest an a evenimentului – importatori, distribuitori şi comercianţi specializaţi, sommelieri, patroni de baruri şi restaurante, firme de catering, reţele de comercializare cu ridicata şi en-detail, precum şi jurnalişti, bloggeri, care vor lua parte la degustări şi master class-uri.