Știri

Brașov – capitala vinului pe 13-14 aprilie

Pornit ca o mică aventură în Biblioteca Județeană, „Vin la Munte” devine, începând cu a patra sa ediție, un festival în toată regula, concurând în dimensiuni cu cele mai importante manifestări ale lumii vinului din țară. Pe 13 și 14 aprilie, 40 de producători de vin își vor expune cele mai bune produse în incinta hotelului Kronwell, alături de producători de brânzeturi, butoaie de stejar sau cafea. Și, ca la orice festival care se respectă, vor exista și masterclass-uri susținute de specialiștii din industrie.

În acest an, ideea care străbate festivalul este cea de „putere”, conferințele organizate fiind „Puterea Smereniei” (lansări de carte religioasă cu părintele Cristian Muntean), Puterea Simbolică (lansări de carte ale membrilor Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov, conferință coordonată de Adrian Lesenciuc) și Vinul și Puterea (despre geopolitica vinului și lăansări de carte ale editurii Baroque Books&Arts).

Valentin Ceafalău, marketing & communications coordinator al Vinimondo, va susține un masterclass despre paharele Riedel, demonstrând cum gustul vinului poate fi influențat de forma, dimensiunea și grosimea paharului, iar Emanuel Roelon, oenologul Maxi Marc, va explica pe îndelete ce înseamnă Orange Wine.

Până astăzi, erau confirmați peste 40 de participanți, fără a număra standurile industriilor conexe (OSR 2011, Musette, Olandia Cheese etc.) – Casa de Vinuri Cotnari, 1000 de Chipuri, 7 Arts, Adistirom, Alira, Aramic, Averesti, Bucium, Budureasca, Ceptura, Chateau Cristi, Ciumbrud, Crama din Cotnari, Dealul Dorului, Fort Silvan, Gabai, Girboiu, Gramofon, Jelna, La Sapata, Lechburg, Liliac, Licorna, Lupu, MaxiMarc, Muntele Athos, Ostrov, Pancota, Ratesti, Rovit, Strunga, Tenuta Romana, Terre Divino, Domeniul Dealu Mare – Urlati, Velvet Bio, Vinarte, Vincon, Vinimondo, Vladoi, Teodor și Zetea.