Știri

Cricova a inaugurat Complexul ”Regatul Vinului”. Vedeta evenimentului: spumantul Pinot Meunier

Dublu eveniment pentru Combinatul de Vinuri Cricova. Producătorul de vinuri din Republica Moldova a lansat în mod oficial spumantul obținut din soiul Pinot Meunier și a inaugurat, la Cricova, complexul turistic “Regatul Vinului”. Locația are un design unic şi oferă o varietate de delicii specifice bucătăriei tradiţionale moldoveneşti şi europene.

Cricova Pinot Meunier a fost prezentat publicului încă din toamna anului trecut, dar abia acum a beneficiat de o lansare ”ca la carte”. Noul vin de la Cricova este un spumant creat prin metoda tradițională, rezultatul fiind un roze sec, cu buchet fructat. Pinot Meunier de la Cricova este maturat pe drojdii pentru o perioadă de 15 luni, această maturare oferindu-i spumantului un gust complet și echilibrat.

Numele noii etichete este dat de soiul de struguri folosit, Pinot Meunier – soi care este cultivat în podgoriile moldovenești de la Cricova.

„Acest vin efervescent se deosebește de alte spumante de la Cricova datorită soiului. Pinot Meunier este un soi foarte capricios, ca să faci un vin într-adevăr bun, trebuie să depui foarte mult efort. Persoanele din domeniul vinificației apreciază mult acest lucru. Această varietate de struguri provine din regiunea franceză Champagne. Noi am reușit să cultivăm Pinot Meunier și în Moldova, iar plantaţia s-a adaptat condițiilor climaterice și solului de aici”, a declarat Anatol Galac, somelierul serii, la lansare.

Lansarea noului spumant Cricova a avut loc într-un cadrul inedit: Compelxul Turistic ”Regatul Vinului”. Locul are un design unic, cuprinde câteva săli. Prima în stil tradițional moldovenesc cu elemente folclorice, cea de-a doua – elegantă, respectă stilul european. Iar pentru oaspeții care iubesc liniștea s-a creat zona VIP.

Complexul „Regatul Vinului” este deschis de luni până duminică, între orele 10:00 – 23:00, și este localizat la Cricova, în Republica Moldova.

Combinatul de vinuri „Cricova” a fost fondat în 1952 și a devenit faimos datorită beciurilor subterane unice care au o lungime de 120 de kilometri. În prezent producătorul din Republica Moldova oferă consumatorilor peste 30 de game de vinuri.

Surse selective: diez.md, unimedia.info, canal3.md