ȘtiriVinuri

Fautor, cea mai premiată vinărie din Republica Moldova, a prezentat patru vinuri noi

Proaspăt de la Fautor Winery. Cea mai premiată vinărie din Republica Moldova anunță că a lansat patru vinuri noi.

Sunt proaspete, lejere și potrivite pentru vară – este descrierea pe care o primesc cele patru noi vinuri de la Fautor. Acestea au fost foarte bine primite și apreciate de către specialiștii care au participat la lansarea organizată sub forma unei degustări ghidate, la Chișinău.

„În această seară suntem bucuroși să prezentăm oaspeților de aici în primul rând vinurile noastre albe și rose, lansate în primăvara anului acesta, printre care se enumeră Blanca și Vivienne – sunt 2 vinuri din gama Summer Edition”, a declarat în cadrul lansării Ruxanda Lipcan, Director de Vânzări și Marketing Fautor Winery.

La mijloc de iunie, Fautor a prezentat public cele patru vinuri: Fautor Fumé Sauvignon Blanc 2018, Blanca Cuvée, Fautor Vivienne Cuvée Rosé 2020 și Aurore Feteasca Regală 2020.

Unul dintre vinurile care a atras atenția în cadrul evenimentului a fost Blanca Cuvée de la Fautor, din strugurii anului 2020. Vinul are la bază un soi deosebit și rar în Republica Moldova – Albariño. Este un vin lejer, cu note proaspete și arome savuroase. „Acest vin s-ar asocia foarte bine cu mâncăruri ușoare, cu mâncăruri pe bază de carne de pește, cu mâncăruri pe bază de pui, la fel cu salatele ar merge foarte bine.”, a vorbit despre Blanca Cuvée somelierul Mihai Druță.

Fautor Winery este o cramă de familie care se axează pe producerea vinurilor Premium din soiuri autohtone și internaționale, dar și cupaje unice în lume. Vinăria deține 320 ha de viță de vie la sudul țării, în zona viti-vinicolă Valul lui Traian.