PodgoriiȘtiri

Domeniul Drăgași a fost scos la vânzare cu 1,8 milioane de euro

VEZI GALERIA | 5 POZE

Domeniul viticol de Drăgași a fost scos la vânzare pentru suma de 1,8 milioane euro! Situat în Drăgășani, județul Vâlcea, domeniul Drăgași se întinde pe 14,5 hectare, dintre care pe 7,5 hectare se află plantația de viță de vie. Din componența domeniului viticol mai fac parte o cramă proprie și un conac. Toate acestea aparțin avocatei Magdalena Enescu, care a investit, în 2014, alături de Alina Podiuc, o rudă cu experienţă în turism, în domeniul viticol.

Domeniul Drăgași este vândut prin intermediul Sotheby’s International Realty care prezintă, pe site-ul său,  domeniul ce ”cuprinde 14 hectare de teren, din care 7,5 hectare sunt cultivate cu struguri de vin, iar instalațiile de producție și depozitare sunt asigurate în prezent pentru peste 40.000 de litri. Cele patru soiuri cultivate sunt Cabernet Franc, Merlot, Pinot Gris și Cabernet Sauvignon, iar marca sub care este îmbuteliată, Pelerin, numără deja 10 vinuri”.

Afacerea îmbină viticultura cu turismul și are la dispoziție locuri de cazare în cele cinci camere din Casa Pelerinului, de 188 mp, o casă de oaspeți cu aspect tradițional, așezată în mijlocul podgoriei aflată, la rândul ei, aproape de râul Olt, în mijlocul podgoriei Drăgășani, în apropierea zonei unde produce vin și Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

”Experiența este perfecționată de Casa Pelerin, o pensiune tradițională care oferă cinci camere de cinci stele, finisate și dotate cu tot elementul care definește confortul modern și rafinamentul”, mai arată agenția imobiliară are în portofoliu cele mai luxoase și inedite proprietăți din lume.

Domeniul Drăgași include o cramă cu restaurant, care funcționează de asemenea ca salon de degustări, unde pot fi încercate toate sortimentele de vin alături de delicatese atent preparate.