Știri

Sectorul vitivinicol – întâlnire astăzi cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros!

Discuții cu reprezentanții sectorului vitivinicol figurează astăzi, joi – 20 august, pe agenda ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Întâlnirea este programată să înceapă la ora 14.00.

Din informațiile obținute până la această oră de către SUPERVINURI.RO,  la discuțiile de la Ministerul Agriculturii urmează să participe, din partea sectorului vitivinicol, mai mulți reprezentanți, între care Claudiu Necșulescu, președintele Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole (ONIV) și Ovidiu Gheorghe, președintele Asociaţiei Companiilor de Distribuţie de Bunuri din România.

Se pare că un subiect fierbinte pe agenda discuțiilor îl va reprezenta situația podgoriilor puternic afectate de secetă, în special a celor din zona Dobrogea. Există un val de nemulțimiri ale producătorilor care spun că deși comisiile de evaluare au stabilit pierderi de 80-100% pe suprafețe extinse, nu există cadrul legislativ pentru plata unor despăgubiri. În plus, blocajul din sectorul HORECA are un impact devastator asupra vânzărilor multor crame.

Vom reveni cu informații despre discuțiile de la MADR. Urmăriți SUPERVINURI.RO!