Fără categorie

Concursul Național Vin Bag-In-Box 2020: Câștigătorii trofeelor pentru ”Cel mai bun vin” și ”Cel mai popular” vin ”la cutie”

Au fost desemnați câștigătorii ediției a IV-a a Concursului Național Vin Bag-In-Box, care s-a desfășurat miercuri, – 12 februarie, la restaurantul La Mama de la Muzeul Țăranului Român. În acest an, la concursul organizat de Azoc Star SRL, în parteneriat cu Smurfit Kappa Bag-in-Box (Franța) și VITOP (Italia), au fost înscrise nu mai puțin de 136 de vinuri, de la 31 de companii. Dintre acestea, la categoria ”Cel mai bun vin” au fost desemnate 30 de vinuri câștigătoare: 10 vinuri albe, 10 roze și 10 roșii. Au fost selectate apoi, din cele 30 de vinuri câștigătoare, cele mai populare vinuri.

CÂȘTIGĂTORII CONCURSULUI NAȚIONAL VIN BAG-IN-BOX

Dintre cei 10 vinuri câștigătoare la categoria de vinuri Albe, cel mai mare punctaj a fost obținut de Sauvignon Blanc, sec, DOC-CMD, 2019, la cutie de 3 L, de la Crama Hamangia, precum și de un Sauvignon Blanc, demisec, IG, 2018, la cutie de 10 L, de la Jidvei, Dragalase Paharele.

Dintre cele 10 vinuri câștigătoare la categoria Roze, cel mai mare punctaj – 86 de puncte a fost obținut de un Roze aromat de Huși, demisec, DOC, 2018, la cutie de 3 L, de la Domeniile Averești.

Dintre cele 10 vinuri câștigătoare la categoria de vinuri Roșii, cel mai mare punctaj – 83 de puncte a fost obținut de Merlot, sec, IG, 2018, la cutie de 3L, de la Crama Gîrboiu, Varancha, precum și de Fetească Neagră, sec, DOC – CMD, 2018, la cutie de 10 L, de la Domeniile Averești.

Toate cele 30 de vinuri câștigătoare vor primi nişte însemne speciale, care vor putea fi lipite pe cutiile care intră în comerţ sau care sunt distribuite în HoReCa. De asemenea, cele care au obținut cele mai mari punctaje vor primi chiar şi trofee – un robinet din aur.

”Cele mai populare vinuri” au fost alese dintre cele 30 de vinuri câștigătoare la categoria ”Cel mai bun vin”. Astfel următoarele vinuri au fost desemnate CELE MAI POPULARE:

Alb: proba 44, Crama Oprișor, VAL DUNA, Blanc de Roumanie, VARIETAL, 2019, 5L
– Roze: proba 128, Crama Oprișor, VAL DUNA, Rose de Roumanie, demisec, 2019, 5L
– Rosu: proba 78, Casa Beciu, Merlot, demisec, DOC – CMD, 2018, 3L

Cătălin Costiniuc va selecta 10 vinuri câștigătoare care vor fi înscrise la CONCOURS
INTERNATIONAL WINE IN BOX (Franța, Toulouse, 20 martie 2020) și la VINARIUM – IWCB
(Romania, Bucuresti, mai 2020) pe cheltuiala AZOC-STAR.

De asemenea, 10 vinuri distinse cu CEL MAI BUN VIN BAG-IN-BOX și cele 3 vinuri cu CEL MAI POPULAR VIN BAG-IN-BOX vor primi trofeu cu aur.

De la an la an, numărul de vinuri care au participat la Concursul Național Vin Bag-In-Box a crescut simțitor. Dacă în prima ediţie a concursului românesc au fost înscrise în concurs 70 de vinuri, în a doua ediție 100 și în a treia ediţie numărul lor a crescut la 122, iată că anul acesta numărul vinurilor înscrise a ajuns la 136, Concursul Național Vin Bag-In-Box devenind din ce în ce mai interesant pentru companiile producătoare de vinuri ambalate la cutie.

Concursul dedicat vinului ambalat Bag-in-Box este organizat de către Azoc-Star, partener oficial unic și exclusiv pentru Europa de Est al Diviziei Smurfit Kappa Bag-in-Box,cu sediul central în Franța, localitatea Epernay.