IMPORTANTPodgoriiȘtiri

Casa Timiș, planuri de extindere. Ținta: 100 de hectare de viță-de-vie și propria cramă

Vinurile Casa Timiș vor fi produse dintr-o podgorie de circa 100 de hectare, suprafața actuală de plantație de viță-de-vie urmând să fie dublată de familia Timiș în următorii trei-patru ani, a declarat pentru Ziarul Financiar Radu Timiș jr., CEO al Grupului Cris-Tim.

Casa Timiș: podgorie în Dealu Mare și la Chițorani

„Avem o podogrie de 40 hectare în Dealul Mare şi alte 8 hectare de viţă-de vie la conac ( Casa Timiş din Chiţorani n-red.). În 3-4 ani vrem să ajungem la 100 de hectare de viţă-de-vie. Vom deveni un producător de talie medie. La brandul de vin încă lucrăm”, a spus managerul.

Grupul Cris-Tim se pregăteşte astfel să intre pe piaţa vinurilor şi vrea să-şi construiască propria cramă în localitatea Chiţorani, pe Drumul Vinului, acolo unde deţine şi un conac, conform ultimelor date.

Conacul Casa Timiş se numea înainte de a fi preluat de familia Timiş, în vara anului trecut, Conacul Domniţei Ralu, şi a aparţinut unui om de afaceri din judeţul Prahova. Povestea conacului din localitatea Chițorani a început 1925, iar ulterior în 2015 a fost renovat.

Conacul are şapte camere şi trei apartamente, un restaurant cu 70 de camere, o terasă cu acelaşi număr de locuri, dar şi un salon pentru evenimente cu o capacitate de 200 de persoane, conform datelor de pe site-ul companiei.

La acest moment, familia Timiş produse vinuri deocamdată într-o altă cramă deţinută de o altă companie, iar vinurile sunt îmbuteliate sub eticheta Casa Timiș.

Producătorii sau importatorii interesați să intre în concursul vinurilor ”la cutie” s-au putut înscrie în competiție până la data de 31 ianuarie, iar data limită pentru primirea probelor pentru ediția de anul acesta a fost 7 februarie 2020.

Recomandare pentru proprietarii de podgorii și specialiștii în cultura viței-de-vie: Consultați AICI tehnologia de top pentru protecția plantelor, recomandată de Agrointeligența SuperVinuri!