EvenimenteIMPORTANTȘtiri

FESTIVALUL VINURILOR PREMIUM! RO-WINE ÎNCEPE MÂINE, LA FRATELLI STUDIOS!

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania își va deschide mâine. sâmbătă – 25 mai, porțile celei de-a patra ediții din București, după ce a debutat, anul trecut, și în fața publicului clujean. Această ediție va fi cea mai mare de până acum, aducând laolaltă 90 de producători de vin din România, Moldova, Italia, Spania, Franta, Argentina, Noua Zeelandă și Uruguay.

În premieră, o zonă extinsă a festivalului ce are loc la Fratelli Studios va fi dedicată pieței gourmet, vizitatorii având ocazia să guste de la zacuști și produse de vânat tradiționale la prosciutto și foie gras de cea mai bună calitate. În cadrul zonei gourmet vor fi organizate, de asemenea, sesiuni de live cooking cu unii dintre cei mai apreciați chef-i din România.

Adresându-se în primul rând pieței HoReCa, festivalul va permite în premieră accesul gratuit al angajaților și angajatorilor din industrie, în baza înregistrării online prealabile. Iubitorii de vinuri vor avea parte de o experiență unică și de foarte multe surprize, printre care și o zonă VIP, unde se pot întâlni cu peste 100 de vinuri super premium prezentate de specialiști de top în domeniu, dar și cu o selecție specială de Champagne.

Ambasadorii acestei ediții a RO-Wine sunt trei suporteri deja cunoscuți ai vinului românesc Virgil Ianțu si Alina – Maria si Nicolae ai României, care vor invita publicul să deguste cele peste 350 de vinuri premium și superpremium atent selecționate.

Specialiștii din industria ospitalității care vor vizita festivalul vor avea la dispoziție, pentru o mai ușoară explorare a universului vinului, prima ediție tipărită a Ghidului RoWine, un instrument util atât pe parcursul festivalului, cât și pentru utilizarea ulterioară în propriile restaurante și hoteluri.

Organizatorii evenimentului, mereu implicați în promovarea vinului

Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT) și Global Brand Ambasador Vinars Brancoveanu. Autoare a celui mai premiat volum bilingv la nivel internațional despre vinurile românești – “50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”, Marinela este și inițiatoarea proiectului „The Wine Book of Romania” primul ghid care cuprinde descrierea și clasificarea celor mai bune vinuri din România și Republica Moldova.

Liviu Popescu, co-proprietar Fratelli Group, recunoscut de mai bine de 15 ani pentru dezvoltarea celor mai prestigioase proiecte din domeniul HoReCa, cu o experiență de 20 de ani în domeniul ospitalier.

Organizatorii mulțumesc partenerilor: Banca Transilvania, Grupul CEZ România, Alexandrion Group, Selgros România, AQUA Carpatica, Chef & Sommelier, Caro Hotel, Phoenix Media, BlackCab.