Fără categorie

WINE & STREET FOOD FESTIVAL: Vinuri bune sunt, cu ce le asortăm? Iată recomandările SuperVinuri.ro!

Wine & Street Food Festival, evenimentul care va avea loc între 20 și 22 aprilie, în București, la Palatul Parlamentului, aduce în prim-plan un concept spectaculos: alăturarea fericită dintre rafinamentul vinurilor și savorile spectaculoase ale preparatelor street-food.

Cunoscuți food-truckeri, selectați cu grijă dintr-un număr de 250 de candidați, vor pregăti specialități pentru toate gusturile în grădinile Palatului Parlamentului.

Conform unei selecții făcute de organizatori, SuperVinuri.ro vă prezintă câteva meniurile care se pot asocia cu vinurile celor peste 30 de producător:

1. Satisfry: Chilli Meat Fries – o combinație uimitoare între cartofi prăjiți crocanți, sos Ceddar și Chilli Con Carne fierbinte. Se vor adauga sosurile preferate și totul va fi decorat cu rondele de ardei Jalapenos și verdețuri proaspete.

2. Nori Yakitori: Crap glazurat cu sos de ardei iute, orez pentru sushi, salată cu ulei de susan.

3. Crepes Charmees: Crepes Charmees Complete: ou, bacon și parmezan.

4. Mexican Bizness: Vrăbioară de vită pe grill medium rare, cu chilly și pătrunjel, însoțită de cartofi fierți și apoi copți la cuptor în grăsime de gâscă, asezonați cu rozmarin și mix de condiment.

5. Arepas Columbianas: Halloumi fries-halloumi sticks, plimbate prin sumac, za’atar, iaurt cu mentă, mentă fresh, sirop și semințe de rodie.

6. Arosticini: frigărui de berbecuț fragede, stropite cu vin roșu, perpelite pe grătar.

7. Bao Van: Classic Bao burger-Porc măturat, sos de găina, legume marinate, arahide caramelizate, coriandru. Sau Halloumi Bao-Halloumi, pesto cu roșii uscate, legume marinate, arahide caramelizate, coriandru.

8. Chick’n Cone: File de pui crunchy, sos BBQ, Peri Peri, cartofi crocanți cu cajun.

9. Gattini Past: Paste proaspete-Tagliatelle nero di sepia, fructe de mare rumenite în usturoi, sos de vin și ardei iute.

10. I, Bubble Waffle: Meringue Bubble-bezele, tiramisu înghețată, frișcă.

11. Mr. Cannoli: Rulouri arămii umplute cu ricota, asezonate cu fistic, ciocolată sau coajă de portocală.

12. Smokin’pig: Burger de porc extrem de fraged (gătit la o temperatură joasă timp îndelungat), castraveți murați, dulceața de ceapă caramelizata, chiflă home made și o multitudine de topping-uri.

13. Lazy Duck: Lazy Duck Burger-un burger inedit cu carne de rață extrem de fragedă, ceapă caramelizata, jalapenos și o varietate de sosuri.

Accesul la WINE & STREET FOOD FESTIVAL se va face pe la intrarea C1 a Palatului Parlamentului (acces principal, intersecția Bulevardului Libertății cu Bulevardul Națiunile Unite), iar programul de vizitare este zilnic între orele 12.00 și 22.00, precizează organizatorii.

Prețul unui bilet de acces este de 15 lei atât pentru zona Street Food, cât și pentru zona Wine. Excepție face ziua de vineri, 20 aprilie, când accesul în zona Street Food este gratuit.

Programul de vizitare:
Vineri, 20 aprilie: 12.00-22.00
Sâmbătă, 21 aprilie: 12.00-22.00
Duminică, 22 aprilie: 12.00-22.00