IMPORTANT

VINURI BUNE la Palatul Parlamentului. Sunteți pregătiți? VINERI ÎNCEPE WINE&STREET FOOD FESTIVAL!

VEZI GALERIA | 3 POZE

Vinurile bune vă dau întâlnire la Wine & Street Food Festival la finele acestei săptămâni, la Palatul Parlamentului. Evenimentul, o premieră în România, promite să aducă publicului larg nu doar cele mai interesante experiențe culinare, dar și o întâlnire de neuitat cu cele mai bune vinuri românești.

Wine & Street Food Festival își va deschide porțile vineri, 20 aprilie, de la ora 12.00, fiind deschis până duminică seara. Nu doar locația va fi una aparte, ci și programul care include numeroase surprize. Între acestea,  organizatorii anunță că primii 1.000 de vizitatori ai evenimentului vor primi gratuit din partea o sticlă de vin din zona specială, denumită simbolic „Biblioteca de vinuri”.

Accesul la Wine & Street Food Festival va fi unul foarte facil. ”Se poate ajunge aici din orice parte a Bucurestiului: intrarea C1 (acces principal, intersecția Bulevardului Libertății cu Bulevardul Națiunile Unite). Timp de trei zile, sunteți asteptați să degustați sute de vinuri românești și din import, dar și să gustați pe-ndelete ce vor pregăti posesorii de Food-truck-uri”, arată organizatorii.

Interesul pentru evenimentul de la Palatul Parlamentului este unul foarte mare. Nu mică le-a fost mirarea organizatorilor când au aflat că un cuplu din Noua Zeelandă, aflat în calatorie prin Europa, și-a programat excursia în Romania, special pentru a fi prezenți în București, pentru toată perioada în care se va desfășura Wine &Street Food Festival.

Încă de la intrare, oaspeții vor fi întâmpinați de zona special amenajată Street Food de pe esplanada Palatului Parlamentului. Aici va fi locul unde vă veți putea bucura de bunătățile oferite de companii și food-truck-uri cunoscute, participante în urma unei preselecții făcute în rândul a peste 250 de branduri din domeniu.

În fiecare zi, pe gazonul Esplanadei, zone generoase de relaxare în compania muzicii unplugged, dar și a momentelor speciale de stand-up vor sta la dispoziția vizitatorilor. Aceasta zonă va fi decorată cu baloți de paie și fotolii puf, pentru ca șederea vizitorilor la eveniment să nu dureze doar o oră – două, ci chiar o zi întreagă, programul după care festivalul este deschis fiind între orele 12.00-22.00.

Pentru cei care vin împreună cu copiii, va exista și o zonă dedicată și atent supravegheată, în care micuții să se joace și să petreacă timp prețios în compania celor dragi.

Urcând treptele Palatului Parlamentului, vizitatorii vor pătrunde în Universul Vinului, cu o incursiune specială în zona de Lounge și Relaxare. Aici, veți fi primiți cu delicii precum: înghetata tailandeză oferită gratuit, cocktail-uri și demonstrații de bartending cu degustări gratuite, masă de joc pentru vinuri și arome, masa de poker cu premii în șampania din „Marele Gatsby” oferite câștigătorilor turneelor organizate din oră în oră, magneți și fotografii personalizate care sa vă amintească în timp de acest eveniment și multe alte surprize ce vor fi anunțate foarte curând.

Zona expozițională dedicată vinului este una generoasă și au răspuns deja prezent crame si podgorii din toate zonele țării, între care Domeniile Ostrov, Cotnari, Crama Oprișor, Domeniile Urlați, Gramma, Casa de Vinuri Ștefănești, Gorgandin sau Domeniile Vînju Mare.

Sistem de preluare a comenzilor pentru vinurile de la târg

O noutate absoluta este aceea ca vizitatorii vor putea comanda extrem de ușor vin: fiecare expozant va avea la dispoziție un sistem automat de preluare comenzi cu livrare și plata la livrare. În acest fel, nu vor mai avea griji legate de transportul sticlelor grele de vin din timpul evenimentului. Pot decide să deguste și să comande toate acestea cu reduceri atractive: între 20-50%.

Pe scena amenajată aici, somelieri cunoscuți și foarte apreciați, avându-l ca amfitrion pe Avram Laurențiu Achim, vor face prezentări din oră în oră despre vinuri, în ceea ce ei numesc sesiuni speciale de edutainment, adica vinul pe înțelesul tuturor, într-un mod foarte plăcut!

Prețul unui bilet de acces este de 15 lei atât pentru zona Street Food, cât și pentru zona Wine. Excepție face ziua de vineri, 20 aprilie, când accesul în zona Street Food este gratuit!

PROGRAMUL DE VIZITARE

Vineri, 20 aprilie, 12.00-22.00
Sâmbătă, 21 aprilie, 12.00-22.00
Duminică, 22 aprilie, 12.00-22.00