Vinuri

VINURI pentru MASA DE PAȘTE. MERLOT-ul de la ALIRA la FRIPTURA DE MIEL și puțină ELEGANZA LA COZONAC!

SuperVinuri.ro a cerut celor mai importanți producători de vin din România să ne ofere recomandările perfecte pentru bucatele de Paști, iar ”serialul” nostru de articole continuă astăzi cu vinurile de la ALIRA pe care le puteți alege!

Situate în sudul Dobrogei, aproape de granița bulgară, între Aliman și Rasova, podgoriile Alira cresc pe un sol bogat, propice soiurilor roșii. Deocamdată, singurul strugure alb de aici este Sauvignon-ul blanc, însă pare suficient pentru a completa peisajul vinurilor necesare pentru tradiționala masă de Paște.

Masa de Paște. Vinuri de la ALIRA pentru ouăle umplute și salata boeuf

Aciditatea și prospețimea Sauvignon-ului blanc pot balansa excelent atât greutatea și grăsimile ouălor umplute sau a salatei boeuf, însă își pot găsi locul și lângă mai modernele salate stropite cu oțet balsamic”, spune Marian Ivănescu, reprezentantul Alira.

Masa de Paște. Vinuri de la ALIRA pentru drob, fripturi și pește

Pentru drob, deși rosé-ul pare alegerea la îndemână, aș recomanda mai degrabă Tribun 2015, un cupaj prietenos de Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon, care să compenseze și să completeze aromele ierburilor aromatice. Rosé-ul, dat fiind că este foarte proaspăt – 2017 – ar fi mai degrabă recomandat pentru curcan, în funcție de garnitura aleasă. Dacă felul principal este mielul, atunci una dintre recomandări ar fi Merlot-ul Alira 2013. În cazul în care se preferă peștele, ne întoarcem la Sauvignon Blanc”.

Masa de Paște. Vinuri de la ALIRA pentru cozonac

„Pentru desert, și mai ales pentru cozonacii cu multă nucă și cacao, recomandăm o asortare mai neobișnuită – Eleganza, un vin roșu dulce, din Fetească neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon”.